Madrid je grad za uživanje. Kao i cela Španija, glavni grad se odvija bez žurbe. Madrilenji vole da provode vreme uživajući u dugim ručkovima, ležernim popodnevnim kafama i produženim noćima uživajući u tapasima i razgovoru. To je grad koji kasno ustaje i ostaje vani do kasno.

Ima mnogo sjajnih stvari koje treba uraditi i videti u Madridu, ali sa toliko interesantnih opcija, odabir odličnog naselja za boravak može biti težak.

A, sa mnoštvom zabavnih, energičnih i društvenih hostela koje možete izabrati, može biti još neodoljivije pronaći mesto koje odgovara vašem budžetu i stilu putovanja.

U ovom postu ću podeliti svoju listu najboljih hostela u Madridu kako bih vam olakšao putovanje. Ali pre nego što zaronimo, postoji mnogo stvari koje treba uzeti u obzir pri izboru hostela.

Posle više od decenije putovanja širom sveta, naučio sam šta dobar hostel čini odličnim. Prve četiri stvari koje treba tražiti su sledeće:

1. Lokacija – Iako je Madrid prilično gust i kompaktan, ipak može potrajati neko vreme da se obiđe. Izaberite mesto koje je u blizini lokacija koje želite da vidite i/ili noćnog života koji želite da doživite. Svi hosteli koji su ovde navedeni nalaze se u centru.

2. Cena – U Madridu dobijate ono što plaćate, pa ako idete sa zaista jeftinim hostelom, verovatno ćete dobiti onaj koji je skučen i ne nudi sjajnu uslugu.

3. Sadržaji – Većina hostela nudi besplatan Vi-Fi, a neki čak uključuju i besplatan doručak, ali ako želite više od toga, istražite kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama!

4. Osoblje – Svi hosteli navedeni ovde imaju neverovatno osoblje! Oni su super prijateljski i obrazovani. Čak i ako ne ostanete na jednom od dole navedenih mesta, potražite recenzije da biste bili sigurni da ćete završiti negde gde je osoblje uslužno i ljubazno! Oni mogu napraviti ili razbiti hostel!

Da bismo vam pomogli da planirate svoje putovanje, ispod je moja lista najboljih hostela u Madridu. Svi oni nude dobrodošao predah i udobno i prijateljsko mesto da položite svoju umornu glavu i družite se sa saputnicima — sve dok vaš budžet ostaje netaknut.

Želite više detalja? Evo moje sveobuhvatne liste najboljih hostela u Madridu:

Cena (po noćenju)

$ = Ispod 25 EUR
$$ = 25-30 EUR
$$$ = Preko 30 EUR

1. Šešir

Terasa na krovu sa natkrivenim i nepokrivenim delovima, sa stolicama i stolom za sedenje u hostelu The Hat u Madridu, Španija.
Centralno lociran neposredno pored Plaza Maior (centralni trg), The Hat je jedan od najpopularnijih hostela u Madridu. Postoje značajni zatvoreni i otvoreni zajednički prostori za druženje, uključujući veliku krovnu terasu i bar koji je omiljen čak i među posetiocima i meštanima koji ne borave u hostelu. Hostel takođe organizuje noćne društvene aktivnosti, što olakšava upoznavanje sa suputnicima. To je dobro mesto za boravak ako želite da budete društveni, ali ne i zabava.

Sobe su takođe moderne, sa prilagođenim krevetima na sprat koji imaju individualna svetla za čitanje, utikače i skladište za prtljag ispod. Obilan doručak na bazi švedskog stola košta samo 5 evra i uključuje španske specijalitete kao što je tortilja španjola.

Šešir na prvi pogled:Rooftop terasa
Mnoge organizovane društvene aktivnosti (besplatne pešačke ture, obilaženje barova i još mnogo toga)
Ukusan doručak na bazi švedskog stola
Kreveti od 21 EUR, privatne sobe od 65 EUR.

Rezervišite šešir ovde!

2. Sungate One

Dva odvojena kreveta u svetlo ofarbanoj sobi u hostelu Sungate One u Madridu, Španija.
Sungate One je deo lanca hostela Hostel One koji ima nove, moderne hostele širom Španije, kao i u Portu, Londonu, Pragu i Budimpešti. Lokacija Madrida je samo nekoliko blokova od Sola, epicentra glavnog grada. Osoblje hostela je super ljubazno i organizuju mnoge aktivnosti, uključujući grupne večere, pešačke ture i puzanja u pabove.

Spavaonice su inače prilično jednostavne, ali su čiste i velike. Tu su i besplatni čaj, kafa i ierba mate koji su dostupni 24/7, kao i potpuno opremljena kuhinja za pripremu sopstvene hrane.

Sungate One na prvi pogled:

Nema kreveta na sprat
Veoma društvena atmosfera sa puno organizovanih aktivnosti
Potpuno opremljena kuhinja
Kreveti od 29 EUR, privatne sobe od 130 EUR.

Rezervišite Sungate One ovde!

3. Ok Hostel Madrid

Spavaonica sa 2 drvena kreveta na sprat sa crvenim fiokama za odlaganje ispod u hostelu Ok u Madridu, Španija.
Ok Hostel je centralno lociran u naselju La Latina, u blizini mnogih poznatih istorijskih tapas mesta, kao i svih glavnih turističkih atrakcija. Hostel je društven i zabavan, sa rotirajućim noćnim događajima kao što su pešačke ture, obilaženje barova i grupne večere. Na licu mesta postoji i bar za druženje (iako ga ne bih nazvao hostelom za zabave).

Kreveti imaju sve pogodnosti koje su vam potrebne, u uključujući pojedinačna svetla za čitanje, utičnice, skladište i zavese za privatnost (ipak samo na donjim ležajevima). Postoje i privatne dvokrevetne sobe, od kojih neke čak imaju i sopstvene terase na otvorenom. Ako želite da uštedite na hrani, tu je potpuno opremljena kuhinja za kuvanje sopstvenih obroka, kao i dnevni doručak na bazi švedskog stola za 5 evra.

Ok Hostel na prvi pogled:

Noćni društveni događaji
Potpuno opremljena kuhinja
Doručak
Kreveti od 23 EUR, privatne sobe od 97 EUR.

Rezervišite Ok Hostel ovde!

4. Centralna kuća Lavapies

Igraonica sa velikim televizorima sa ravnim ekranom i puno stolica za pasulj u The Central House Lavapies, hostelu u Madridu, Španija.
Ovaj novi ekološki hostel nalazi se u srcu modernog Lavapiesa, multikulturalnog kvarta prepunog svetle ulične umetnosti, modernih kafića i cool barova. Oseća se kao luksuzni hostel, sa puno kul sadržaja kao što je igraonica za igre (sa Nintendo, VR i PlaiStation), krovna terasa (zajedno sa malim bazenom) i otvoreni popločani dio dvorišta. Tu su i bar i restoran na licu mesta, kao i doručak na bazi švedskog stola (6,50 EUR), iako nema kuhinje za kuvanje sopstvene hrane.

Central House ima razne sobe koje možete izabrati, uključujući spavaonice (sa opcijom za premium spavaonice koje imaju veće krevete), privatne sobe, pa čak i penthouse apartman (sa kuhinjom) za 6 osoba. Sve spavaonice imaju sopstvena kupatila sa kišnim tuševima, a kreveti imaju individualna svetla za čitanje, utikače, ormariće i dodatni prostor za odlaganje ispod kreveta.

Centralna kuća Lavapies na prvi pogled:

Premium pogodnosti
Patio i krovna terasa sa malim bazenom
Doručak na bazi švedskog stola (6,50 EUR)
Kreveti od 26 EUR, privatne sobe od 135 EUR.

Rezervišite The Central House Lavapies ovde!

5. Generator Madrid

Krovna terasa hostela Generator sa puno okruglih stolova i stolica, sa pogledom na krovove Madrida, Španija.
Lanac hostela Generator ima neke od mojih omiljenih hostela u Evropi, a lokacija u Madridu nije izuzetak. Smešten na samo nekoliko koraka od Gran Via, glavne madridske magistrale, hostel sa 5 spratova nalazi se u blizini mnogih glavnih atrakcija i restorana u Madridu. Ako biste radije ostali unutra, Generator ima dva šanka – jedan unutra, jedan na krovu – koji takođe služe hranu (iako nema kuhinje za kuvanje sopstvene hrane). Postoji doručak na bazi švedskog stola, ali je skup od 7 evra.

Bez organizovanih društvenih aktivnosti, ovo nije najdruštveniji hostel; to je više kao hotel sa spavaonicama. Svi kreveti uključuju svetlo za čitanje, ličnu policu, USB portove i utičnice, i ormariće ispod kreveta. To je dobro mesto za boravak ako želite lepo mesto za spavanje ili putujete sa porodicom (postoje dostupne porodične sobe).

Generator Madrid na prvi pogled:

Bar na krovu i terasa sa đakuzijem
Jeftino iznajmljivanje bicikala
Atmosfera hotela
Kreveti od 29 EUR, privatne sobe od 136 EUR.

Rezervišite Generator Madrid ovde!

6. 2060 The Nevton Hostel

Dva kreveta na sprat u stilu mahune sa citatima i slikama Isaka Njutna i zečeva u hostelu 2060 The Nevton u Madridu, Španija.
Ovaj neobični hostel dobio je ime po predviđanju Isaka Njutna da će smak sveta doći 2060. Osnivači hostela su preuzeli ovu ideju i stvorili prostor da inspirišu druge da žive svaki dan punim plućima, kao da im je poslednji. Ceo hostel je prekriven citatima i živopisnim umetničkim delima koji prenose ovaj koncept.
Ovo je odličan, moderan hostel, sa fantastičnom terasom na krovu, krevetima na sprat sa individualnim lampama za čitanje i utičnicama, privatnim sobama (uključujući porodične sobe), pa čak i spa i saunom za goste!

Iako nema doručka na bazi švedskog stola ili hostel bara/restorana, svako jutro je besplatna kafa i churros, kao i potpuno opremljena kuhinja za pripremu obroka. Osoblje je izuzetno ljubazno i organizuje brojne društvene aktivnosti, uključujući pešačke i biciklističke ture, pubove, grupne večere, večeri sangrije i još mnogo toga. Takođe možete iznajmiti bicikle iz hostela da biste istražili grad na dva točka.

2060 The Nevton Hostel na prvi pogled:

Spa i sauna
Bar na krovu i terasa
Potpuno opremljena kuhinja
Kreveti od 22 EUR, privatne sobe od 106 EUR.

Rezervišite 2060 The Nevton Hostel ovde!

7. Cats Hostel

Osnovni metalni kreveti na sprat u hostelu Cats u Madridu, Španija.
Ako tražite najbolji hostel za zabave u Madridu, to je nesumnjivo to. Jednom nedeljno, fontana usred terase u andaluzijskom stilu hostela iz 17. veka puna je sangrije i počinje legendarna zabava. Čak i kada se ne održava sangrija zabava, hostel organizuje gomilu društvenih događaja, uključujući noćne obilaske u pabovima, pešačke ture, večeri kvizova i večeri mojito. Ako kupite piće u baru hostela (koji se kasnije uveče pretvara u klub), dobićete besplatnu večeru!

Spavaonice su ovde prilično jednostavne, ali su čiste i svaki krevet ima svoju utičnicu, lampu za čitanje i ormarić. Ali, budimo iskreni, ne ostajete u Cats-u da biste se dobro naspavali.

Cats Hostel na prvi pogled:

Mnoge organizovane društvene aktivnosti
Hostel bar i klub
Mnogo zajedničkih prostora (uključujući bioskopsku salu i zajedničku kuhinju)